Oldal kiválasztása

A „Nagyi tudta” rendezvény képeiből válogatunk. Három napon keresztül sültek-főttek a népi ételek, kenőtollat készült és sodrófa tartót hímeztek a résztvevők Galgamácsán.

A gasztronómia területén is fontos a hagyományőrzés, az értékek megtartása, továbbadása. A hagyomány jelenléte emberi közösségek létének feltétele; az élők világában egyedül emberi közösségek sajátja, amennyiben ezek élettevékenységét a genetikai kódokban rögzített programokon túl olyan szimbolizált jelrendszerek irányítják. Tehát tennünk kell azért, hogy az, ami volt, ami szokás volt – megmaradjon!

Köszönet a szervezőknek, a Szent Dömötör Alapítványnak és a Galgamácsai Hagyományörző Egyesületnek.

A programot a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.